Schrijven

Het begon met het schrijven van Tuinenreisgidsen, vier boeken over Engelse tuinen, een dik boek van Nederlandse tuinen, een over tuinen van België, een boek over Ierse tuinen en tot slot een boek over tuinen in Noord-Frankrijk. 1500 tuinen werden bezocht en gefotografeerd. Daarna volgden monografieën over agapanthus, dahlia’s, papavers en sneeuwklokjes, encyclopedieën over borderplanten en bloembollen, over Nederlandse Plantencollecties en nog zo het een en ander. Bij elkaar meer dan 25 boeken waarvan het tweetalige boek Galanthomania het nieuwste is.

Boeken schrijven die veel informatie bieden en een brug slaan tussen professionals en tuinliefhebbers. Boeken over onderwerpen die er toe doen. Hoe beplant je een graf en hoe krijg je agapanthus in bloei. Boeken die hun waarde houden en als naslagwerk gebruikt kunnen worden. Boeken over onderwerpen die je aan het hart gaan. Schrijven voor verschillende doelgroepen is een uitdaging. De krant wordt ook gelezen door mensen die niet veel met tuinen hebben. Vakmensen die er alles van weten toch iets nieuws en onverwachts bieden is een uitdaging.

Galanthomania

Hanneke van Dijk has given us all much to enjoy in this book, and the emphasis on snowdrop people is especially welcome… No galanthophile will regret purchasing a copy, if only to while away an evening drawing up wish lists of snowdrops, with or without a group, that they simply must have.
Alan Leslie in Daffodil, Snowdrop and Tulip Yearbook 2011.