De Eeuwige Tuin

Een mooie beplanting van een graf is belangrijk. Het is niet alleen een eerbetoon aan de overledene, maar ook een plek waar je regelmatig terug zult komen. Dan is het prettig als die plek de juiste sfeer ademt. Hoe bereik je zo’n mooie beplanting? De planten mogen niet te groot worden, ze moeten vooral niet woekeren en het is handig als ze niet veel eisen stellen aan de verzorging. Bij de keuze van planten voor ‘De eeuwige Tuin’ heeft Hanneke van Dijk met dergelijke voorwaarden rekening gehouden. De planten op zich zullen al genoeg ideeen opleveren, maar de ideeen van bekende kwekers, die vanuit hun deskundigheid speciaal voor dit boek beplantingen bedachten, leveren ook volop inspiratie. Net als de vele prachtige foto’s.
Naast de plantinformatie geeft Hanneke van Dijk ook veel boeiende achtergrondinformatie. Zo bespreekt ze de geschiedenis van het begraven en cremeren in Nederland, vertelt ze over de symbolische betekenis van bloemen en gaat ze in op verschillende soorten begraafplaatsen, ook vanuit multicultureel perspectief.

…toch is dit geen droevig boek geworden. Eerder een hoopvol boek omdat het over planten gaat. Planten op grafstenen, planten als symboliek, planten met hun wortels in de grond. Als wij er allang niet meer zijn, zijn de planten er nog steeds, dat is hoopvol. Planten geven troost… Hanneke van Dijk

Auteur: Hanneke van Dijk • 144 pagina’s • € 9,95

Bestellen

Om het boek te bestellen maakt u € 12,45
(€ 9,95 + € 2,50 als bijdrage in de verzendkosten) over naar
ING Bank rekeningnummer 71683, t.a.v. Groenpublicaties,
onder vermelding van De Eeuwige Tuin,
en verstuurt u onderstaand formulier.

Het boek wordt naar u verzonden nadat de betaling bij ons is ontvangen. (IBAN NL55 INGB 0000 0716 83, BIC PS TBNL 21)

Naam *
Adres *
Postcode *
Plaats *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Opmerkingen