Warning: Constant WPLANG already defined in /home/groenpub/public_html/wp-content/themes/twentythirteen-child/functions.php on line 23

Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /home/groenpub/public_html/wp-content/plugins/formbuilder/formbuilder.php on line 307
H | Groenpublicaties
Oktoberoogst HARO-reis

Dit jaar gaat de HARO-reis (do 12sept tm di 17 sept) van Hanneke van Dijk en Rose-Marie Gerritsen naar Schotland.
Niet voor het eerst gaat er een HaRo-reis naar Schotland. Waren eerder moderne tuinarchitectuur en het kenmerkende werk van de architect/meubelontwerper Charles Rennie Mackintosh belangrijke thema’s van de reis, voor 2019 zochten we andere – spectaculaire – uitersten. Wij (Hanneke van Dijk en Rose-Marie Gerritsen) zijn graag in Schotland, vanwege de mooie tuinen, de aardige Schotten, en het ruige landschap. Absoluut spectaculair is dat in de Highlands – de machtige bergen, de lochs (meren) en de glens (dalen), maar zeker niet minder fraai in de Lowlands: stoere heuvels, uitgestrekte veen- en heidegebieden, rivieren. September is een goede maand om naar Schotland te gaan, en als het dan eens geregend heeft: regenbogen!

In East Lothian bezoeken we Broadwoodside, een hedendaagse tuin en de ommuurde tuin van Tyninghame House, een van de oudste van Schotland. Een anderhalve kilometer lange beukenlaan leidt van de tuin naar de zee. Meer tuinen staan op het programma, sommige vreemd, ongewoon, bijzonder, spectaculaire tuinen ook, in elk geval niet één saaie.
Neem Crawick Multiverse (alleen de naam al): een groot landart-project, de meest recente schepping van landschapsarchitect Charles Jencks, of Jupiter Artland, een beeldentuin en galerie met een spectaculaire collectie hedendaagse kunst (ook daar is Jencks vertegenwoordigd).

We gaan bij Alnwick Castle (Zweinstein!) kijken naar de ambitieuze en kostbare tuinen die de vermaarde, onlangs overleden, Belgische tuinarchitect Jacques Wirtz er heeft gemaakt. De cascade, die het middelpunt van de tuin vormt is … spectaculair. Dat geldt ook voor de tuinen van Drummond Castle, vooral van boven af.

Meer informatie: www.gardentours.nl/haro