Huizen en tuinen in Surrey & Sussex
Arts & Crafts
12 juni t/m 16 juni 2017

o.l.v. Hanneke van Dijk

Wegens succes geprolongeerd: een reis voor mensen die houden van de tuinen van Gertrude Jekyll en de huizen van Edwin Lutyens. Een reis waarin we niet alleen tuinen bekijken, maar ook huizen van buiten en binnen. Tijdens de reis vertellen Engelsen hun verhalen over de interessante en smaakvolle periode die Arts & Crafts heet. Vorig jaar was de reis in een mum van tijd vol en waren veel mensen te laat met inschrijven, wees er dus snel bij.

De Arts en Craftsbeweging ontstond als protest tegen de massaproducten die de markt overspoelden in het industriële tijdperk. Bekende mensen speelden een hoofdrol. Wie kent Gertrude Jekyll niet, en Edwin Lutyens, William Morris en William Robinson? Zij vonden dat nuttig mooi moet zijn en dat toegepaste kunt ook kunst is.

We hebben een programma samengesteld met bezoeken aan huizen, tuinen en zelfs een heel dorp om van te watertanden; veel moois komen we tegen. Soms was het moeilijk toegang te krijgen, maar via de een, de ander en de volgende is het toch grotendeels gelukt. We logeren in een super-de-luxe handpicked hotel want mensen die van Arts & Crafts houden hebben een goede smaak. Op een avond krijgen we in het hotel een lezing van Jane Balfour, zij weet alles van de combinatie Lutyens-Jekyll en heeft voor ons ook deuren geopend, alleen al door het noemen van haar naam.

Meer info en reserveringen: www.gardentours.nl