Sneeuwklokjesreis naar de Norfolk 2017

Donderdag 16 februari t/m dinsdag 21 februari

Zoveel mensen, zoveel wensen. Bijna net zoveel als er sneeuwklokjes zijn. De variatie in sneeuwklokjes kent geen eind. Steeds weer verschijnen er nieuwe namen. Matt Bishop stuurde zijn lijst op. Als hij iets nieuws heeft kun je er zeker van zijn dat het bijzonder is. Hij verkoopt zijn sneeuwklokjes no ook via Ebay tegen een vastgestelde prijs. Anders dan Joe die sneeuwklokjes veilt op Ebay en gunt aan de hoogste bieder. Dit doet hij een jaar of tien onder pseudoniem. Maar nu weet iedereen hoe het zit.
Dit jaar gaan we naar Norfolk dat zo bevolkt is met sneeuwklokjes dat we niet ver hoeven te rijden om veel te zien. Zowat alles waar we blij van worden is vertegenwoordigd: grote tuinen met bossen vol sneeuwklokjes, een enkele verzamelaarstuin, tuinen die in de zomer open zijn voor rozen en vaste planten en in de winter voor sneeuwklokjes, huizen waar we binnen mogen kijken, begraafplaatsjes vol met sneeuwklokjes, een abdij waar pelgrims naar toe komen met zoveel sneeuwklokjes dat in februari de pelgrims ‘galanthophiles’ heten. We bezoeken een kwekerij met sneeuwklokjes en Helleborus en er is ook tijd uitgetrokken om Norwich met zijn mooie kathedraal te bekijken.

Van ontbijt op de heenweg tot en met het afscheidsdiner op de terugweg is alles geregeld. En niet te vergeten de verrassing. Die was ook al afgesproken maar blijft een verrassing.