Oktoberoogst HARO-reis

Dit jaar gaat de HARO-reis (do 12okt tm wo) van Hanneke van Dijk en Rose-Marie Gerritsen naar Herefordshire en Wales. Op zoek naar de overdaad van de herfst Bladeren kleuren, fruit rijpt. De tuinen staan in vuur en vlam. In de moestuinen wordt druk geoogst: walled gardens in vol bedrijf. In de boomgaarden waar Herefordshire om bekend staat is het een drukte van belang.
De oude appelbomen hangen vol vuurrode appels waar cider van wordt gemaakt en van de peren de Perry.

We wandelen over de glooiende velden vol fruitbomen en feesten mee met de Morris Dancers, proeven cider en lunchen in een boomgaard. In een grote schuur zijn allerlei appels en peren te proeven van diverse rassen. De bekende schrijver Noel Kingsbury geeft een workshop in zijn tuin over planten met een long time performance.
In een andere tuin staan volop verfplanten en verteld de eigenaar over hoe je daarmee wol verft. We bezoeken Hay on Wye op de grens van Wales en verbazen ons over de gigantische hoeveelheid tweedehandsboekwinkels.

Voor deze kleurrijke reis met de Black Mountains als achtergrond kozen we de mooiste tuinen, de leukste evenementen, proeverijen en zorgen we voor verrassende ontmoetingen: de oogst van oktober.